Skip to content

Wikipedia – HVAD DU IKKE VIDSTE OM WIKIPEDIAEN

by admin on april 10th, 2010

Hvad betyder Wikipedia?

Selve navnet er dannet af ordet wiki, der betyder hurtig i Hawai og encyclopedia, der direkte oversat betyder noget i retning af almen dannelse; ordet betegner normal en eller anden form for leksikon eller opslagsværk, hvor viden om forskellige områder er samlet (Jokestiltiden.dk).

Wikipedia laves af brugerne. Dvs., at enhver kan være med. Man kan dog få begrænset sine muligheder for at deltage, hvis man ikke “opfører sig ordentligt”.

Er Wikipedia godt?
Det er måske ikke alle historikere, der er lige begejstrede for Wikipedia. Det kan nemlig være lidt svært at gennemskue kildematerialet i artiklen. Så spørgsmålet om, hvor tingene stammer fra kan nogle gange være lidt svært at få svar på. Desuden er det ganske let at lave en artikel, der er farver af personlige interesser, fx politiske (Jokestiltiden.dk).

Wikipedia Danmark

From → Viden

Comments are closed.