Skip to content

Ny forskning: Jokes er godt for humøret

by admin on juni 5th, 2011

Hollandske forskere har fundet ud af, at jokes er et ret godt middel imod dårligt humør.

Måske virker det ikke så overraskende, men det sjove er, at forskerne fandt ud af, at det ikke kun er “det sjove” ved joken, der får humøret til at stige. Det er også det såkaldt “kognitive arbejde” med at fatte joken, dvs. det forhold, at vi skal tænke os lidt om for at forstå pointen.

Måske kunne man også antage, at vitsen er god for humøret, fordi det giver lidt af en succes-oplevelse at fatte joken, og så er der jo også det psykoanalytiske aspekt: Jokes giver en slags adgang til det ubevidste (dette har dog ikke noget at gøre med den hollandske forskning).

Se evt. mere om den hollandske forskening her: http://www.webmd.com/balance/news/20090820/good-jokes-cure-bad-moods?src=RSS_PUBLIC

Tak, fordi du bruger JokesTilTiden.dk j

Comments are closed.