Skip to content

Mest sikre transport af hund i bil

by admin on april 26th, 2016

Det mest sikre er at bruge et solidt transportbur i bilen. Man bør overveje, hvad der sker, hvis bilen støder sammen med et andet køretøj eller bremser hårdt op. Når hunden er i bur, kan den ikke forårsage skader på personer i bilen, men når den ikke er i bur eller fastspændt, bliver den til et dødbringende projektil.

Du kan se crash tests, som viser, hvad der sker med hunde i bilen. Tests som disse kan ses på Youtube, og de bruger naturligvis ikke rigtige hunde, men blot dummyer.

I én af undersøgelserne ser man, hvordan en hundedummy presses så hårdt frem, at den ødelægger nakkestøtterne foran. Men regner ikke lige med, at det kan have så voldsom en effekt, men det har det.

Hunden i bilen
Når bilerne har en skrå bagklap, er det klogt at bruge lidt ekstra tid på at finde det rigtige transportbur med en skrå låge.

På den måde bruger du pladsen i bilen mere optimalt. Hvis man måler afstandene i bagagerummet helt eksakt, kan man sammenholde det med de mål, der findes på de forskellige webshops.

Materialerne er typisk stål og aluminium. Bure i plastik med skrå låge er sjældne.

Første gang, jeg købte bur til hunden, glemte jeg et par vigtige dele. For det første er det et must med et par hundetæpper, som kan suge vandet op, når hunden har været i søen. Med en tre fire stykker har man altid nogle tørre hunde tæpper liggende. Det er lige så vigtigt med drikkeskåle / vandskåle til vovsen. Køb den type, der kan monteres i buret.

Fordele ved at købe online
Online handel har den fordel, at du har fortrydelsesret på 14 dage. Men en større fordel er det store udvalg og muligheden for at finde lave priser. De billige hundebure er ikke nødvendigvis dårligere.

Hvis man handler i de fysiske butikker kan det blive svært at finde det helt rigtige mål. Den helte rigtige form, fx skrå låge, er endnu vanskeligere at finde. Derfor foretrækker jeg at handle på nettet. Nogle sider samler faktisk burene på en side, således at man kan se alle typer et sted.

Træn hunden. Hvis din hund oplever ubehag ved at være i buret, bør den gå igennem langsom tilvænning. Lad den prøve at komme ind i buret i få sekunder, uden at lukke lågen. Smid evt. et par godbidder. Hvis den viser direkte frygt for buret, kan du prøve at fodre den i sammenhæng med buret. Den vil hurtigt danne en positiv association. Når den er blevet nogenlunde fortrolig med det, kan den få en kort køretur. Lad den rende frit bagefter, så den ikke tror, at den skal være i buret i lang tid.

Mere om transport i bilen

 

Når man skal have vovsen ud af bilen, er det rart, at den ikke bare springer ud, så snart man åbner bagklappen. Med et transportbur er man på den sikre side. Man kan nå at sætte hundesnoren på, før den får lov at komme ud. Det er godt også at købe hundetæpper til bilen for at holde den ren.

From → Bil

Comments are closed.